Wij zijn gecertificeerd oem installer van Ubuntu/linux-mint+ afgeleiden, Manjaro.

Veelgestelde vragen

Kan ik als windows of mac gebruiker makkelijk overschakelen naar ubuntu of linux-mint?

Jazeker, de overstap is vergelijkbaar met overstappen naar mac en is zelfs gemakkelijker dan overstappen van windows xp of 7 naar windows 8 en 10. De desktop van opensource is logischer en eenvoudig om alles terug te vinden. De startknop heeft alle programma's , gerangschikt volgens hun gebruik; bv alle programma's voor internet (zoals browsers), voor kantoorwerk ( voor tekstverwerking) en dergelijke. Zie deze screenshot van ubuntu of Linux-mint startknop.

Zijn alle programma's aanwezig voor de thuisgebruiker en/of zakelijke gebruiker?

De meest gebruikte programma's zijn standaard aanwezig zoals Libreoffice (uitmuntende vervanger voor MS office),Gimp voor fotobewerking, Inkscape en scribus voor dekstop-publishing, Skype, meerdere browsers en de Tor browser voor privaat surfen. In het softwarecenter zijn nog honderden programma's aanwezig om direct met één klik te installeren: voor kinderen, spelletjes, onderwijs en veel meer. Nooit moet er iets voor licenties of software betaald worden. Voor de Belgische gebruiker is de Eid paspoort software voorgeïnstalleerd.

Kunnen mijn kinderen, moeder/vader of grootmoeder/vader met dit systeem overweg?

Ja, het gebruik is makkelijk en eenvoudig voor zowel kinderen of ouderen.

Kan ik zelf software installeren en instellingen veranderen?

Dat kan vanuit het softwarecenter, waar honderden programma's met één klik installeerbaar zijn. Zie deze screenshot van ubuntu of linux-mint softwarecenter. Je kan ook zowat alles aanpassen naar jouw wensen, hier een screenshot van de ubuntu en linux-mint instellingen. Er zijn instellingen mogelijk voor jong en oud en voor slechtzienden.

Duren de upgrades ook zo lang en zijn zo ook zo risicovol zoals bij Windows 10?

Upgrades duren maar enkele seconden, Grote upgrades enkele minuten. Alsnog iets misgelopen? De pc is opstartbaar met instellingen van voor de upgrade.

Kan ik draadloos surfen met een opensource computer?

Tuurlijk, de pc scant automatisch naar draadloze netwerken. Indien beveiligd,  zal om een het draadloos paswoord gevraagd worden (paswoord wordt nadien onthouden). Handleiding ubuntu - handleiding linux-mint

Wat met printers en scanners?

Printers en scanners worden meestal automatisch geïnstalleerd, geen drivers nodig. Netwerkprinters worden ook automatisch gevonden.

Kan ik gebruik maken van usb-sticks en/of fototoestel om data en foto's te kopiëren?

Na het inpluggen van een usb-stick, fototoestel of sd kaart wordt de inhoud direct getoond en kan je kopieren naar de computer.

Is er echt geen firewall of virusscanner nodig?

Nee, daar staan wij 100% garant voor. Ransomware (encryptievirussen) hebben geen impact op het systeem.

Hoe zit het met mijn privacy?

Achter opensource zit geen bedrijf, dus wat U op een opensource computer doet, blijft op de computer. Er wordt geen enkele data verstuiurd naar één of ander bedrijf. En met de meegeleverde Tor browser kan je anoniem surfen zodat niemand weet wie of waar je bent. Camera en microfoon kunnen enkel aangezet worden door Uzelf, niet door de software. Onze computers zijn steeds OEM geïnstalleerd, dus bij eerste opstart zal je zelf een gebruikersnaam + paswoord en de taal kunnen kiezen(wij kunnen dit ook voor u doen met een secured formulier). Vermijd winkels/leveranciers die linux computers of toestellen leveren met een "default paswoord", of die voor de levering je een gebruikersnaam en paswoord vragen.

Kan ik 100% veilig internet bankieren?

Jazeker, virussen, hackers of keyloggers hebben geen inpact op de opensource software.Is Uw pc veilig? Test het hier.(totaal ongevaarlijke test)

Zijn de Tails of Kodachi boot opties echt om anoniem te surfen?

Ja, deze  besturingssystemen worden in het geheugen geladen. De harde schijven zijn op dat moment niet meer benaderbaar. Na herstart naar het normale besturingssysteem worden er geen sporen achtergelaten van de live boot opties.

Welke computer moet ik kiezen? Er zijn zoveel modellen.

Voor thuisgebruik zijn de goedkoopste modellen voldoende, opensource heeft immers niet veel computerkracht nodig. En een opensource computer zal nooit vertragen, ook na jaren gebruik. Tip bij keuze: kies voor een ssd harde schijf of een gewone harde schijf + ssd, dit maakt de computer razend snel.

Kunnen er later onderdelen vervangen of bijgestoken worden?.

Dit zijn modulaire notebooks: mogelijkheid om later meer ram geheugen en grotere schijven toe te voegen of onderdelen (ook keyboard) te laten vervangen.

Ik heb het besturingssysteem stuk gemaakt of ik wil eens vers herbeginnen

Er is een éénklik herinstallatie optie aanwezig: of we herinstalleren dit voor u. (drop-off in post nodig) prijs: gratis de eerste 2 jaar.

Er wordt een som aangerekend voor Ubuntu of linux-mint, deze software is toch gratis?

De software is vrij en gratis, maar moet geïnstalleerd worden. De prijs is dus voor de installatiekosten en de extra software die we mee installeren. Ook is er dan naverkoop service en hulp.

Als ik een hardware probleem heb?

Onze opensource computers hebben 2 jaar garantie. Als er een hardware probleem is sturen wij een Bpost sticker op zodat je de computer in de post of Bpostpunt (kostenloos) kunt afgeven. Na herstelling wordt deze kostenloos naar U teruggestuurd. Op de software is er geen garantie.

 Is er na aankoop nog software hulp aanwezig?

Tuurlijk, er is een hulpfunctie aanwezig in de software zodat wij het systeem kunnen overnemen of  je kan gebruik maken van telefonische hulp of e-mailen. Er is ook een ingebouwde hulpfunctie in het opensource besturingssysteem.

Kan ik ook nog windows installeren op de computer?

Jazeker. De computers komen met een open bios, je kan elk besturingssysteem installeren. Indien de opensource software echt niet voldoet, of je hebt echt Windows nodig voor specifieke software, kan je Windows alsnog installeren.Of wij kunnen dit voor U doen. Mocht U echt niet tevreden zijn met linux, of je kan het echt niet gewoon worden, dan installeren wij windows gratis voor u (met drop-off/return)

Ubuntu Linux-mint is een besturingssysteem, net als Windows of Mac.

Met Ubuntu/linux-mint  is je computer niet langer schrikwekkend moeilijk. Het wordt eensklaps een flexibel stuk gereedschap, aangepast aan je noden en wensen, dat je toelaat om je taken eenvoudiger en sneller uit te voeren. In een wereld waar de technologie voortdurend complexer wordt, staan voor Ubuntu nog steeds de mens en de eenvoud van zijn besturingssysteem centraal. En Ubuntu is opensource,veilig en stabiel. Drie zeer goede redenen dus om over te stappen op Ubuntu. Maar, zult u misschien zeggen, Linux (waar Ubuntu een variant van is) is niet gebruikersvriendelijk en er is weinig software voor beschikbaar. Dit is al lang verleden tijd.

Waarom is Ubuntu of Linux-mint nog niet bekend of afwezig in winkels?

Ubuntu en Linux-mint zijn opensource, er staat geen groot (meestal Amerikaans) bedrijf achter. Die grote softwarebedrijven sluiten contracten met fabrikanten om op iedere computer hun software te installeren.Advertising IDs (een compleet profiel van de gebruikers, geoogst door het besturingssysteem) worden druk verhandeld tussen bedrijven. En het wordt erger: nieuwere computers kunnen meestal enkel de voorgeïnstalleerde software draaien.

Mediagewijs verschijnen er ook maar weinig artikels over deze nieuwe "David tegen Goliath" opensource computers.

Met de steeds frequenter wordende dreigingen waarbij gewone mensen en bedrijven slachtoffer worden van hackers , encryptie virussen en bankfraude, is het meer dan ooit nuttig om te onderzoeken of een opensource computer soelaas kan brengen. En dat kan voor iedereen.

Heeft ubuntushop voldoende linux kennis?

Wij doen reeds meer dan 20 jaar vrije software linux, en dragen regelmatig bij aan de ontwikkelaars. Er komen spijtig genoeg meer en meer winkels bij die linux gebruiken om hun verkoop alsnog op te krikken door tegenvallende windows computerverkopen. Als u een linux-computer aankoop in een winkel overweegt die geen oem installaties doet, moet je dit wantrouwen.Sommige zetten zelfs het default ingesteld paswoord op hun site! Alle computers, windows als mac, worden oem geleverd. Oem installatie is enkel dat de gebruiker bij de eerste opstart zelf zijn taal, toetsenbord layout , gebruikersnaam en paswoord kan kiezen)

Is Ubuntushop gecertificeerd?

Wij zijn gecertificeerd oem installer van Ubuntu/linux-mint + afgeleiden, Manjaro en Debian.

Levering+transport

Wij leveren in België en Nederland + werelwijd met verzekerde verzending door Bpost

Garantie?

Op alle toestellen is er twee jaar hardware garantie. Bij hardware defect wordt U een Bpost sticker gemaakt en kan je het toestel (gratis) afgeven in het postkantoor. Na herstelling wordt het toestel terug naar Uw adres verzonden.

Prijzen

Waarom zijn de prijzen van sommige notebooks en computers in Uw gamma wat duurder dan de computers bij de winkelketens?

Onze computers worden op afroep geassembleerd in Nederland  en hebben een betere kwaliteit en configureerbaarheid(bv om interne onderdelen te vervangen). Winstbelasting en BTW blijven evenwel in onze economie. Notebooks van grote winkelketens komen compleet uit China en worden hevig gesponsord door grote softwarebedrijven(zoals anti-virus programma's) die hun probeersoftware mee installeren. Ook betalen de meeste computermerken een lagere prijs voor bv windows 10 (ongeveer 25 USD per licentie) als de fabricanten beloven op iedere pc hun software mee te leveren(ivm de OEM-contracten). Meer en meer verplicht Microsoft ook aan de fabricanten om de computers zo in te stellen dat er geen of moeilijk een andere besturingssysteem kan geïnstalleerd worden.(secureboot/uefi).

Bestellingen Bedrijven.

Bedrijven uit Nederland , en alle bedrijven uit de EU, zullen de prijzen zien verminderen met 21% na het invullen van hun btw-nummer. Bij deze wordt dan btw-vrij geleverd.

GDPR
Art 11
Onze vrije software notebooks zijn "designed for privacy by default"
Bij eerste opstart moet je geen privacy instellingen uitzetten die standaard aanstaan zoals bij Windows.
Met onze site-blocker kan je sites , zoals facebook, blokkeren in&out, zodat er geen cookies kunnen geïnstalleerd worden of data kan verzameld worden met bv de facebook-pixel.(ook niet facebook leden worden gevolgd)
Bij bestellingen geplaatst met een gast account worden er geen gegevens  van de klant in onze webshop opgeslagen. Bij bestellingen geplaatst als klant (waarbij klant aangemaakt is), worden de klantgegevens bewaard in onze webshop voor toekomstige bestellingen. Op eenvoudig verzoek worden deze compleet verwijderd.
Onze website maakt op geen enkele manier gebruik van cookies of trackers.
JU © Copyright © 2020. Manjarocomputer.eu - linuxcomputers. LINUX-SERVICE.BE BVBA Grenadierslaan 65 B-9890 Gavere Belgium +32(0)93908078 BTW:BE0865907518
Close